Wij Willen Vrijheid

Mijn naam is Oridek Ap, ik ben coördinator van Free West Papua Campaign Nederland.
Ik ben de oudste zoon van Arnold Clemens Ap. Hij was de oprichter van de legendarische Mambesak groep. In 1984 werd mijn vader vermoord door de Indonesische elite eenheid, de Kopasandha (Kopassus). Hij werd vermoord omdat hij opkwam voor de rechten van zijn volk. Zijn dood is mijn drijfveer om verder te strijden.
Eind 1985 kwam ik samen met mijn moeder en drie broers als politieke vluchtelingen aan in Nederland. Hier in Nederland ben ik vrij, maar mijn volk heeft geen vrijheid.
In 1961 heeft Nederland ons vrijheid belooft, maar tot op de dag van vandaag wordt mijn volk nog altijd onderdrukt en vermoord.Wij delen dezelfde geschiedenis alleen niet iedereen weet dat West Papoea ooit deel uitmaakte van het Nederlands Koninkrijk.
Sinds het vertrek van Nederland uit West Papoea leven de Papoea’s als vluchteling of gevangene in eigen land. In een land waar je 15 jaar gevangenisstraf krijgt voor het hijsen van de Papoea-vlag, de Morgenster vlag, is er geen vrijheid.
Mijn volk vecht nog altijd voor haar vrijheid. Wij hebben uw hulp nodig, vergeet ons niet.

Strijdbare groet,
Oridek Ap

Translate »