Connect with us

Nederland

Team #SaveNduga loopt Nacht van de Vluchteling 2019

Published

on

Op nacht van 15 juni liep team #SaveNduga mee met de Nacht van de Vluchteling 2019. Een wandeltocht van 40 kilometer van Rotterdam naar Den Haag. Wij willen alle wandelaars bedanken voor hun steun, support en solidariteit met West-Papoea. En wij danken alle donateurs die onze actie voor Papoea-vluchtelingen in Nduga gesponsord hebben.

Nduga, West-Papoea
Duizenden Papoea’s zijn getraumatiseerd, gevlucht en ontheemd geraakt door het militaire geweld in de Nduga-regio, sinds december 2018.

Dorpen, huizen, en gezondheidsfaciliteiten werden platgebrand en kerken werden ingenomen als militaire post door het Indonesische leger. Ook maakte het leger gebruik van bommen (wit fosfor) en werden meer dan 11 Papoea’s doodgeschoten en raakte meer dan 6 Papoea’s vermist.

Gevlucht in eigen land
De toestand van de duizenden ontheemde Papoea’s is uiterst zorgwekkend. Er is honger door een gebrek aan voedsel en gezondheidszorg is er niet. Kinderen overlijden aan hongerdood in de jungle. Ook zijn er sterfgevallen bekend door geboorte, ziekte, uitputting en kou (hooggebergte).

De meeste Papoea’s houden zich schuil in de jungle en andere Papoea’s hebben zich verplaatst naar Wamena, waar zij nog steeds bedreigd en geïntimideerd worden door het Indonesische leger, terwijl het grondstofrijke en bezette eiland potdicht wordt gehouden voor de Verenigde Naties en de internationale media.

Zie ook de volgende artikelen over Nduga:

https://www.aljazeera.com/news/2019/05/frightened-displaced-papua-children-haunted-conflict-190531060054648.html?fbclid=IwAR3ntsD5qvoW8GT0mGiu01N85p3kD-bAZSId9ZnYb4aPHZGTCP-9obFSWA4

Continue Reading
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Free West Papua Campaign Nederland