Free West Papua Campaign

Korte introductie

Free West Papua Campaign werd in 2004 gelanceerd in Oxford, Verenigd Koninkrijk, en is opgericht door Papoea leider Benny Wenda. Onze storytelling-campaign richt zich op het belichten van de genocide en ecocide die Indonesië pleegt op West-Papoea, en ons recht op zelfbeschikking.

Inmiddels zijn wij van een lokale vrijwilligers organisatie uitgegroeid tot een internationale campagne met kantoren in Oxford (UK), Den Haag (NL), Port Moresby (PNG) en Perth (AUS). De kracht van de campagne zijn de mensen mensen die zich vrijwillig inzetten en geloven in een onafhankelijk West-Papoea.

  • Leider

    Free West Papua Campaign wordt geleid door Papoea-leider Benny Wenda. Benny Wenda is voorzitter van de United Liberation Movement for West Papua (ULMWP.

  • Coördinator

    Oridek Ap is coördinator van Free West Papua Campaign Nederland, lid van de United Liberation Movement for West Papua, en hoofd van de ULMWP EU Missie.

  • Woordvoerder

    Raki Ap is woordvoerder van Free West Papua Campaign Nederland.

The Road to Home (trailer) | Benny Wenda documentary

Documentary about Benny Wenda, the Nobel Peace Prize nominated West Papuan independence leader, in his ongoing struggle to free his people from Indonesian colonial rule.

More info at theroadtohomefilm.com