Ontstaan
De Free West Papua Campaign is in 2004 gelanceerd in Oxford, UK en is opgericht door Papoea leider Benny Wenda. Wij zijn van een lokale vrijwilligers organisatie uitgegroeid tot een internationale campagne met permanenten kantoren  in Oxford (UK), Den Haag (NL), Port Moresby (PNG) en Perth (AUS). De kracht van de campagne zijn de mensen mensen die zich vrijwillig inzetten en geloven in een onafhankelijk West-Papoea. De Free West Papua Campaign (NL) is de Nederlandse sectie. Wij houden campagnes in Nederland en naburige landen. Ook wij bestaan uit vrijwilligers met verschillende achtergronden. De Coördinatie vind plaats vanuit de Haagse Toren.

Wat doet de Free West Papua Campaign?

Papoea’s in West-Papoea die hun wens naar onafhankelijkheid uitspreken, stellen hun levens in de waagschaal. Vredelievende demonstraties worden gewelddadig neergeslagen en regelmatig worden Papoea’s gearresteerd, gemarteld en vermoord.
Om de Papoea bevolking, die nog steeds uitkijkt naar de beloofde onafhankelijkheid, in hun eigen land te sterken, hebben zij hulp van buitenaf nodig. De Nederlandse politiek doet weinig tot niets om het onrecht recht te zetten. De Free West Papua Campaign zet zich daarom in om deze schrijnende situatie onder de aandacht te brengen, bij alle Nederlanders. Wanneer er veel mensen van de situatie afweten, is het mogelijk om met zijn allen druk uit te oefenen en het onrecht recht te zetten.

De Free West Papua Campaign Nederland is een onderdeel van de in Oxford gestationeerde Free West Papua Campaign (UK).
Onder leiding van Onafhankelijkheidsleider Benny Wenda, Papoea-leider in ballingschap, voeren ze ook vanuit dit deel van de wereld de Papoea’s in eigen land te ondersteunen.

Door het organiseren van acties en informatiebijeenkomsten en door online campagne te voeren, proberen we zoveel mogelijk mensen te informeren. Verder ondersteunen wij financieel de politieke lobby van Free West Papua Campaign (UK)

 

 

Opening kantoor Free West Papua Campaign

Opening kantoor Free West Papua Campaign Nederland

Demonstratie Vredespaleis - Dag van de verbroken belofte

Translate »