Connect with us

Nederland

Motie stop mensenrechtenschendingen in West Papoea met grote meerderheid aangenomen

Published

on

DEN HAAG – Afgelopen week heeft politieke partij Groen Links de motie “stop mensenrechtenschendingen in West Papoea” met een meerderheid van maar liefst 98% aangenomen. Daarmee is het de eerste partij die een motie over West Papoea aanneemt. Deze motie werd ingediend door Raki Ap, namens de Free West Papua Campaign NL.

De motie houdt in dat de partij zich samen met groene partijen uit onder meer Australië, Nieuw Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en het Europese parlement inzet voor het zelfbeschikkingsrecht van West Papoea en de mensenrechtenschendingen die systematisch gaande zijn. Hierbij zullen ze zich inzetten de genoemde schendingen in de VN-mensenrechtenraad te agenderen en tevens ervoor zorg dragen dat de VN-mensenrechtencommissie wordt toegelaten in West Papoea.

Raki Ap is een all-round activist, die zich inzet voor politieke gelijkheid, mensenrechten en het milieu. In West Papoea, het land waar hij vandaan komt, spelen deze drie zaken een belangrijke rol. West Papoea is onrechtmatig gekoloniseerd door Indonesië, mensenrechten worden sinds 1963 door het Indonesische regime geschonden en oerwouden worden voor de productie van onder andere palmolie op grote schaal gekapt. Daarnaast is Raki Ap coördinator en pers voorlichter van de Free West Papua Campaign NL en zet zich in voor Groen Links.

De Free West Papua Campaign NL streeft naar een vrij West Papoea, door bekendheid te creëren in Nederland en ver daarbuiten, over het onrecht dat het land is aan gedaan.

———————————————————————————————————————

Voor meer info kunt u contact opnemen met Raki Ap

E-mail: info@freewestpapua.eu

tel: 06 24 61 23 00 (WhatsApp)

website: https://freewestpapua.eu

Fotobijschrift: aanname motie.

De redactie kan de foto gratis en rechtenvrij plaatsen.

Continue Reading
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Free West Papua Campaign Nederland