Connect with us

Geen categorie

Jihadisten worden opgeroepen om de “heilige oorlog” in West Papoea te vechten

Published

on

Wamena, West Papoea – De FJI (Front Jihad Islam) en de FPI (Islamic Defenders Front) hebben moslims opgeroepen om hun wapens op te pakken en voor de “Heilige oorlog” in West Papoea te vechten. Zij worden gevoed door geruchten dat hun moslim broeders zijn gesneuveld door toedoen van ongelovigen (West Papuan Infidels). Op beelden is te zien dat de Morgenster vlag in brand wordt gestoken, terwijl de ISIS vlag omhoog wordt gehouden. Ook de woorden “Allahu akbar” worden gescandeerd.

Het is sinds augustus onrustig in West Papoea, waar tienduizenden demonstranten onafhankelijkheid eisen nadat een groep studenten racistisch is behandeld. Dit incident was de spreekwoordelijke druppel die de emmer van meer dan 50 jaar aan onderdrukking, martelingen, moord en racistische gedrag heeft doen overlopen. De in eerste instantie vredige demonstraties, sloegen om toen het Indonesische leger met behulp van milities hardhandig ingreep, wat in ten minste 37 doden aan de kant van de demonstranten heeft geresulteerd. De demonstranten staken overheidsgebouwen in brand en uitte hun woede door terug te slaan. Hierbij zijn tevens een onbekend aantal slachtoffers gevallen onder de Indonesische bevolking.

Dit excuus gebruikt de Islamitische groeperingen nu om jihadisten te ronselen en om een heilige oorlog te ontketenen. Het heeft er alle schijn van dat de Indonesische overheid hiervan op de hoogte is, aangezien het haar eigen bevolking uit het gebied weg haalt. De afgelopen weken zijn meer dan 11.500 mensen terug gevlogen naar veilig grond gebied, waarvan 7.500 mensen door het leger zijn vervoerd. Tevens heeft het een aantal politieke gevangen van West Papoea naar Jakarta over gebracht.

Op dit moment brengt Minister president Mark Rutte een werk bezoek een Indonesië, waarbij de handels relatie centraal staat. Wij van de Free West Papoea Campaign, gevestigd in Den Haag, steunen de oproep van de ULMWP (United Liberation Movement for West Papua) aan Mark Rutte om de recente ontwikkelingen in West Papoea aan de kaak te stellen tijdens zijn bezoek aan Indonesië. Alleen met de hulp van de Internationale organisaties kan de rust in West Papoea wederkeren.

Voor meer info kunt u contact opnemen met Raki Ap

E-mail: info@freewestpapua.eu

tel: 06 24 61 23 00 (WhatsApp)

website: https://freewestpapua.eu

Bronnen:.

Oproep jihadisten West Papoea:

krantenartikel

Blog

ULMWP

FWPC

Video

Facebook

Evacués:

Krantenartikel

Oproep M.P. Mark Rutte

ULMWP

Free West Papua Campaign (Nederland)
Facebook | Twitter | Youtube

Free West Papua Campaign UK (hoofdkantoor)
Website | Facebook | Twitter | Youtube

Continue Reading
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Free West Papua Campaign Nederland