Connect with us

Blog

Free West Papua Campaign oprichter door onderscheiding in rijtje met Nelson Mandela

Published

on

OXFORD, UK – Free West Papua Campaign oprichter Benny Wenda zal de ‘Freedom of Oxford’ onderscheiding in ontvangst nemen. Hiermee volgt hij onder andere Nelson Mandela, Oxfam, Sir Roger Bannister en Colin Dexter op.

De onderscheiding zal op 17 juli aanstaande, in het stadhuis van Oxford uitgereikt worden. Het criterium waaraan iemand moet doen om voor deze prestigieuze onderscheiding in aanmerking te komen, is dat de persoon een veelbetekenend persoon (of instelling) is in de zin van hun krachtige invloeden. Burgemeester van Oxford, Craig Simmons, onderbouwt de keuze om Benny Wenda te onderscheiden, door aan te halen dat Benny Wenda over de hele wereld een grote indruk heeft achter gelaten, door op een vreedzame manier de strijd tegen de bezetting van zijn land onder de aandacht te brengen.

Benny Wenda, die in 2002 vanuit West Papoea naar Engeland gevlucht is en sindsdien in Oxford woonachtig is, heeft kort daarna de Free West Papua Campaign opgericht. Deze organisatie richt zich op het belichten van de genocide en ecocide die Indonesië pleegt op West Papoea, en om voor het recht op zelfbeschikking van de Papoea’s te strijden. Inmiddels zijn ze van een lokale vrijwilligers organisatie uitgegroeid tot een internationale campagne met kantoren in Oxford (UK), Port Moresby (PNG) en Perth (AUS). Het Nederlandse kantoor staat in Den Haag.

——————————————————————————————————————–

Dit is een persbericht.

Voor meer info kunt u contact opnemen met Raki Ap

E-mail: info@freewestpapua.eu

tel: 06 24 61 23 00 (WhatsApp)

website: https://freewestpapua.eu

Fotobijschrift: Benny Wenda

De redactie kan de foto gratis en rechtenvrij plaatsen.

Continue Reading
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Free West Papua Campaign Nederland