Connect with us

Geen categorie

Demonstranten in West Papoea krijgen maximaal 11 maanden vanwege deelname aan anti racisme demonstraties

Published

on

BALIKPAPAN, OOST-KALIMANTAN – vandaag hebben de zeven demonstranten de hoogte van hun straffen gekregen. Ze zijn allen schuldig bevonden aan hoog verraad. Waar de aanklagers straffen tot zeventien jaar hebben geëist, zijn de demonstranten veroordeeld tot maximaal elf maanden gevangenisstraf. De beschuldigden namen vorig jaar deel aan, of steunden, een van de vele anti racisme demonstraties in West Papoea.

De afgelopen dagen is er veel druk vanuit de hele wereld op de Indonesische regering uitgeoefend om de politieke gevangen vrij te laten. Niet alleen verschillende mensenrechten organisaties hebben bij de regering gelobbyd, maar ook zijn er veel demonstraties in zowel West Papoea zelf, als op vele plekken in de wereld gehouden. Tevens hebben veel mensen via social media hun ongenoegen geuit jegens de Indonesische regering en hun besluit om de demonstranten te vervolgen.

Om gezichtsverlies te voorkomen, heeft Indonesië de straffen een stuk lager laten uitgevallen dan geëist was. “Een kleine overwinning voor gerechtigheid. Maar eigenlijk hadden de demonstranten helemaal niet vervolgd mogen worden. Eigenlijk zouden ze het recht op meningsuiting moeten hebben.” Aldus Oridek Ap, van het ULMWP (The United Liberation Movement for West Papua).

Deze zeven demonstranten hebben hun straffen te horen gekregen. Nog eens 36 andere, die tevens zijn gearresteerd omdat ze aan de demonstraties van afgelopen jaar hebben deelgenomen, zitten vast en worden nog vervolgd.

———————————————————————————————————————

Voor meer info kunt u contact opnemen met Raki Ap

E-mail: info@freewestpapua.eu

tel: 06 24 61 23 00 (WhatsApp)

website: https://freewestpapua.eu

Fotobijschrift: zeven demonstranten.

De redactie kan de foto gratis en rechtenvrij plaatsen.

Continue Reading
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Free West Papua Campaign Nederland