GroenLinks beweging in beeld: Raki en West-Papoea

GroenLinks beweging in beeld: Raki en West-Papoea

Wanneer:
01/25/2019 @ 19:30 – 23:00
2019-01-25T19:30:00+01:00
2019-01-25T23:00:00+01:00
Waar:
Grand Café Utopie
Waldeck Pyrmontkade 116
2518JR The Hague
Netherlands
GroenLinks beweging in beeld: Raki en West-Papoea @  Grand Café Utopie

Op de filmavond “GroenLinks beweging in beeld: Raki en West-Papoea” krijgt allround activist en GroenLinks-lid Raki Ap het podium om zijn verhaal te vertellen.

Raki komt uit West-Papoea, wat hij door politiek geweld van de Indonesische regering moest ontvluchten. Dit betekent echter niet dat hij Papoease politiek achter zich laat. In Nederland is Raki actief voor Free West-Papoea, dat strijdt voor de rechten van zijn volk, en tegen het geweld en onderdrukking waar zij aan blootgesteld worden.

Met een vertoning van de film ‘Isolated’ en door in gesprek te gaan met het publiek zal Raki op 25 januari vertellen over zijn indrukwekkende verhaal, en de lessen die hij heeft geleerd. Hoe kan je zelfs in de meest benauwde situaties in verzet komen, en verandering in gang zetten?

Isolated
Een groep surfers gaat naar West-Papoea om een surfdocumentaire op te nemen. In plaats van de perfecte golf, vinden ze hier echter een bevolking die structureel onderdrukt wordt, zonder dar de wereld hier weet van heeft. Ze besluiten de stilte over de mensenrechtenschendingen in West-Papoea te doorbreken.

Kijk hier voor meer info en de trailer: http://www.isolated.tv/

Beweging in beeld
In deze filmreeks wordt leden van GroenLinks Den Haag een podium te geboden om te vertellen over hun activisme buiten GroenLinks. variërend van mensenrechtenactivisme tot klimaatactivisme tot vakbondswerk. Door eerst een documentaire te laten zien en daarna hun verhaal te vertellen, laten ze vanuit hun perspectief zien waar de strijd voor rechtvaardigheid van onze beweging eigenlijk over gaat, en hoeveel hierin bereikt kan worden.

Programma
19:30-20:00 inloop
20:00-21:30 screening van Documentaire ‘Isolated’, met daarbij in het midden een korte pauze
21:30-22:00 Raki houdt zijn verhaal en gaat in gesprek met het publiek
22:00-23:00 borrel met Papoease live muziek

Iedereen is welkom en toegang is gratis! Wel is het fijn als je het bij vincent.thepass@denhaag.nl doorgeeft als je erbij bent, zodat we weten hoeveel mensen we ongeveer kunnen verwachten.