Kassa: De foute belegging van ABP in een palm olie bedrijf in West Papua

Uitzending Kassa BNN-VARA: Zaterdag 5 mei 2018

Woordvoerder van Free West Papua Campaign (Nederland) Raki Ap kwam ook aan het woord. We hebben een compilatievideo gemaakt, bekijk de volledige uitzending van KASSA via de onderstaande link:

https://kassa.bnnvara.nl/media/384776

Het ABP, het grootste pensioenfonds in Nederland waarbij alle werknemers bij overheid en onderwijs zijn aangesloten, investeert in een omstreden palmolieplantage in Papua. Ruim 27.000 hectare tropisch regenwoud is al verdwenen, dat is een oppervlak groter dan de gemeente Amsterdam. De helft daarvan is ongerept regenwoud waar unieke en beschermde diersoorten leven zoals de paradijsvogel en de boomkangoeroe. Die worden in voortbestaan bedreigd. De kap en andere activiteiten van het palmoliebedrijf PT BIA hebben geleid tot ernstige milieuvervuiling en het verdwijnen van een belangrijk deel van de leefomgeving van de plaatselijke bevolking. Lokale protesten worden in de kiem gesmoord.