Papoea’s groeten (NG) veteranen op Nationale Veteranendag

24 juni vond de Nederlandse Nationale Veteranendag plaats. Zoals de voorgaande jaren stonden wij bij de ingang van het Malieveld in Den Haag met een informatie stand.

Wij hebben vele mensen mogen informeren over het onrecht dat gaande is in voormalig Nederlands Nieuw Guinea en hebben vele veteranen gegroet. In het bijzonder de mannen en vrouwen die in voormalig Nederlands Nieuw Guinea gediend hebben of werkzaam zijn geweest.

Naast de verschillende informatieve en culturele Papoea merchandise hebben onze West Papoea moeders voor hapjes gezorgd en werden er Papoea liederen gezongen voor de NG-veteranen om de historisch band van toen en nu met elkaar te beleven.

Ook werd er een fotoactie gehouden waarin mensen zich konden fotograferen om een gezamenlijke boodschap te brengen aan de Nederlandse regering en de Verenigde Naties d.m.v. het tekenen van onze petities:

http://westpapoea.petities.nl
http://bit.ly/swimforwestpapua

Bekijk hier de foto’s van de fotoactie: https://www.facebook.com/…/FreeWestPapuaCampaignNe…/photos/…

Bekijk hier het foto’s van het dagverloop: https://www.facebook.com/pg/FreeWestPapuaCampaignNederland/photos/?tab=album&album_id=1306626026125328

Het was een geslaagde dag en wij willen iedereen bedanken die langs is geweest en die hun solidariteit hebben getoond en deze dag tot een succes hebben gemaakt.

Papua Merdeka!