Informatiebijeenkomst United Liberation Movement for West Papua

4 Maart jl. vond er een informatiebijeenkomst plaats van de United Liberation Movement for West Papua (ULMWP), in Rijswijk. Het programma werd geopend door Secretaris-generaal, Octovianus Mote, over de huidige ontwikkelingen sinds de afgelopen 2 jaar en over de plannen voor het huidige jaar. ULMWP-lid, Leonie Tanggahma gaf een presentatie, mensenrechten als instrument om de situatie van West Papua aan het licht te brengen.

Eerder deze week waren Benny Wenda, woordvoerder ulmwp, en Octovianus Mote, Secretaris-generaal ulmwp in Genève, Zwitserland, toen tijdens de VN-mensenrechtenraad maar liefst 7 landen uit de Stille Oceaan, geformeerd als de Pacific Coalition for West Papua, de Verenigde Naties hebben opgeroepen om onderzoek te doen naar de door Indonesië gepleegde mensrechtenschendingen in West Papua.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws over de ulmwp? kijk dan op www.ulmwp.org

Aantal foto’s van de informatiebijeenkomst: