Foto’s wereldwijde vlaghijsing voor West Papua

1 december markeerde de Nationale dag voor West Papua. Er werd herdacht dat op 1 december 1961, West Papua haar nationale symbolen kreeg waaronder de Morgenster vlag die voor het eerst gehesen werd met de belofte dat West Papua onafhankelijk zou worden. In West Papua gingen de mensen massaal de straten op om de onafhankelijkheid te eisen en velen Papoea’s werden gearresteerd / gewelddadig gearresteerd, inclusief Indonesische solidaire activisten.
Om de wereldwijde steun voor een onafhankelijk West Papua te laten zien, hebben we gevraagd of onze supporters als blijk van solidariteit een foto van hunzelf met Morgenster vlag wilden inzenden. Hier werd gehoor aan gegeven en er kwamen meer dan 200 foto’s uit 30 verschillende landen uit de wereld binnen. Wij willen jullie ontzettend bedanken voor jullie steun en moedigen jullie aan om West Papua te blijven steunen en de boodschap voor een Onafhankelijk West Papua te verspreiden!

Papua Merdeka!

Klik op de website van de Free West Papua Campaign UK om de foto’s te bekijken: https://www.freewestpapua.org/2016/12/09/photos-from-the-global-flag-raising-for-west-papua-1st-december-2016/

Translate »