Oproep: Doe mee met de wereldwijde vlaghijsing voor West Papoea

Wij doen een oproep aan ALLE supporters om deel te nemen aan de grootste internationale actiedag voor West Papoea.

coverfinalflagraising-1st-dec-2016-global

1 december markeert de originele Onafhankelijkheidsdag toen de Morgenster vlag voor het eerst gehesen werd in 1961, nog voordat Indonesie, West Papoea binnenviel. De vlag is onder Nederlands koninklijk besluit erkend als de nationale vlag van West Papoea en blijft een definiërend symbool voor een Onafhankelijk West Papoea. Sinds het vertrek van Nederland is het illegaal om deze vlag in West Papoea te hijsen en de mensen die het wel doen riskeren een arrestatie, marteling en lange gevangenisstraffen. Voormalig politiek gevangene Filip Karma heeft een celstraf van 15 jaar uitgezeten voor het hijsen van de Morgenster vlag op 1 december 2004.

Dit jaar op 1 december nodigt de Free West Papua Campaign u uit om deel te nemen aan deze actie, waarvan wij hopen dat dit de grootste internationale dag van actie voor West Papoea word. Elk jaar vragen wij supporters om foto’s te maken van hunzelf met de Morgenster vlag in solidariteit met de mensen uit West Papoea. Elk jaar word de steun groter, een bewijs dat wereldwijde steun toeneemt voor een Onafhankelijk West Papoea.

Wij vragen u deel te nemen aan deze actie en de foto’s te delen met onze social media accounts om mee te bouwen aan één internationale foto voor een Vrij West Papoea! U kunt vlaggen bestellen of u kunt een deze foto van de vlag uitprinten. Ook kunt u de vlag uithangen om onze nationale dag met ons te herdenken.

Free West Papua Campaign (Facebook)
Free West Papua Campaign Nederland (Facebook)

Bekijk hier promo video:

Wij houden tevens een competitie voor wie de meest opmerkelijkste en beste foto inzend. Gebruik je verbeelding en heb vooral plezier bij het bedenken van u foto op bijvoorbeeld een bijzondere locatie of om zoveel mogelijk mensen op één foto met allemaal morgenster vlaggen te krijgen. Dit waren de afgelopen 3 winnaars van vorig jaar, die allemaal een Free West Papua poster hebben gewonnen, gesigneerd door vrijheidsleider Benny Wenda.

winners-of-the-2015-flag-raising-award-page-001

Please share all photos with us via our facebook or twitter (use #FreeWestPapua and #LetWestPapuaVote) accounts or email them to office@freewestpapua.org.

For inspiration please see some of the previous flag raising photos below:

christian-welponer-a-world-famous-mountaineer-flies-the-morning-star-flag-on-the-peak-of-the-highest-mountain-in-west-papua-in-defiance-of-the-indonesian-authorities-2

Christian Welponer, a world famous mountaineer, flies the Morning Star flag on the peak of the highest mountain in West Papua in defiance of the Indonesian authorities.

flag-hawai

Winners of last year’s Global Flag Raising competition at the University of Hawaii at Manoa

rifkin-kaloran-vanuatu-flag-west-papua-underwater

The Morning Star flag proudly held under the seas of Vanuatu.

curacao-caribbean-flag

West Papuan flag raised in Curacao, in the Caribbean

west-papua-png-flags

The West Papuan flag is hoisted from the city hall in the capital of Papua New Guinea.

highlands-of-west-papau-flag

Finally, take a look at the latest famous face to add their support and use their voice to support freedom for the people of West Papua by raising the Morning Star flag! Massive thanks to renowned UK artist Akala for all his strong support and solidarity for West Papua’s freedom! Big up, respect!

Renowned UK artist Akala raising the Morning Star flag and showing his solidarity for a Free West Papua!

Renowned UK artist Akala raising the Morning Star flag and showing his solidarity for a Free West Papua!

Zie ook: https://www.freewestpapua.org/2016/11/01/3177/

Translate »